Kuupäev: 12. veebruar
Kellaaeg: 14:00–15:00
Koht: Zoom
Aadress: https://us02web.zoom.us/j/81695573173?pwd=VzB0OVZsL2s0NlB1OXFDT29IMzNXZz09

Tundekasvatus – luulekursus ja videoprojekt

Sentimental Education – Poetry Course and Video Project

Liitu reedese kohtumisega siit.

„Tundekasvatus“ on luulekursus, mis on sündinud vajadusest tunda, et pandeemia ajal on midagigi kindlat. Kursuse veebikeskkond on koht, kus saame alati kohtuda ja jagada seda, kus me parasjagu oma kirjutamisega oleme. Valitud* osalejate koostöös sünnivad kursuse lõpuks luulevideod, mida esitletakse Prima Vista ja Writing on the Wall* kirjandusfestivalidel maikuus. Kursuse juhendaja ja projektijuht on Sirel Heinloo, kes kaasab endaga lavaluulekunsti saladusi jagama tunnustatud briti lavaluuletaja Joelle Taylori, kes oma viimatises luuleseerias „CUNTO“ uurib 1990-ndate Londoni geikultuuri, briti räppari ja luuletaja Adam Kammerlingi, kelle värske debüütkogu „Seder“ on nomineeritud juudi rahvuslikule raamatuauhinnale ning Tartu luuletaja Tõnis Vilu, kelle viimase luulekogu pealkirjast on inspireeritud ka kursuse pealkiri. Tõnis Vilu looming saab ühtlasi tõukejõuks meie kursuse temaatilise sisu kujundamisel – „Tundekasvatus. Jaapani surmaluuletused“ (2020), „Libavere” (2018) „Kink psühholoogile“ (2016) aitavad meil silma vaadata oma hingeseisundile ning vajutada õigesse kohta, et juhtida tähelepanu meie emotsionaalset heaolu mõjutavatele teguritele.

  •       See kursus sobib sulle, kui sa oled oma luuletajatee alguses ja soovid arendavat ja rahvusvahelist keskkonda ning uusi põnevaid võimalusi oma loomingu avaldamiseks. Võid seada endale kursuse jooksul isikliku eesmärgi, mille nimel hakkad tegutsema ning üheskoos saame sind selle idee elluviimisel toetada. Eesmärk võib olla avaldamisküpse luuletuse või luuletsükli kirjutamine, esinemisoskuse parandamine, luulevideo formaadiga sõbraks saamine või midagi muud, mille enda jaoks sõnastad.
  •       See kursus sobib ka sulle, kui sa oled oma luuletajatee alguses, kuid pelgad avaldamist ja eesmärke ja tahaksid lihtsalt koos teiste alustavate luuletajatega uurida oma siseelu ja teha järeleaitamistunde emotsionaalses heaolus. Võimalik, et ka sel juhul kirjutad avaldamisküpse luuletuse, soovid ennast proovile panna luule esitamises ning võtad luulevideote ideeloomes usinasti sõna. Kuid on ka variant, et oled pühendunud kuulaja ja liigud tagasihoidlikumas tempos.

* “Valitud” tähendab, et kõik osalejad ei pea end videovormis avaldama, kuid leiame võimaluse, et kõik soovijad saaksid kas või mingites osades või detailides kaasa lüüa. Kõik osalejad võiksid kirjutada oma emakeeles, väärt luuletustele leiame tõlkimisvõimaluse kursuse jooksul.

* Kursus on inspireeritud “The Writer’s Bloc” programmist, mille on loonud Writing on the Wall organisatsioon Liverpoolis. 

See kursus on sulle, kui sa:

  • soovid vähemalt korra nädalas vaadata oma luule ja emotsioonidega tõtt
  • soovid toetust oma uue luuletuse või luuletsükli kirjutamiseks
  • soovid kaasaelajaid oma värske luule jagamisel
  • soovid õppida kogenud esinejatelt ja luuletajatelt Joelle Taylorilt ja Adam Kammerlingilt
  • soovid vahetada kogemusi teistest rahvustest alustavate luuletajatega ja piiluda nende igapäevaellu
  • soovid üheskoos mõtiskleda Tõnis Vilu, Joelle Taylori ja Adam Kammerlingi loomingu üle
  • soovid avaldada oma luulet videovormis või teha koostööd luulevideote loomisel
  • soovid avaldada oma luulet valitud videovormis Prima Vistal ja Liverpooli festivali Writing on the Wall veebis

12. veebruaril räägib Sirel oma ideedest ning kursuse ja videoprojekti kohta võib küsida kõiksuguseid küsimusi. Võta ka oma luulemärkmik käepärast – oled oodatud oma värsket loomingut jagama!

Kogu infot kursuse kohta vaata siit.

Kirjanduslinna luulepäev

Kuupäev: 21. märts 2024 Kellaaeg: 16:00-20:00 Koht: Tartu Linnaraamatukogu, Tartu Tähetorn, Kultuuriklubi Salong
Vaata lähemalt

Pärnu Prõmm 2024 - II eelvoor

Kuupäev: 18. märts 2024 Kellaaeg: 18:00 Koht: kohvik Piano, Pärnu
Vaata lähemalt

TarSlämm IV/IV 2024

Kuupäev: 14. märts 2024 Kellaaeg: 19:00 Koht: Vilde ja Vine, Tartu
Vaata lähemalt