Kuupäev: 9. mai
Kellaaeg: 20:00
Koht: Vilde ja Vine verandasaal
Aadress: Vallikraavi 4

Taas on aeg käes TarSlämmi finaaliks! Võistlevad hooaja parimad esinejad. Tulge kohale ja veetke üks vägev õhtu luulele kaasa elades!

Finaalis esinevad: JOOSEP VESSELOV, SUSAN KOLDE, TEELE LEMBER, KAIJA KÄNGSEPP, KAISA KUSLAPUU, VILLEM KREEM, LIISA MUDIST, MARIS PEDAJA, RABARBARA, HEIDI IIVARI, ALIIS AALMANN, PIRET PÕLDVER.

Külalisesineja ZENA EDWARDS Suurbritanniast! (Luuletõlked: Mirjam Parve ja Ragne Schults)

TarSlämmi võitjat ootab ees eesti luuleprõmmu finaal sügisel ning auhinnad Veinilt ja Vinelt!

Esinejaid hindab PUBLIK + Tarkade Klubi (Vahur Afanasjev, Hele-Mai Viiksaar, Sirel Heinloo).

Õhtut juhivad Sirel Heinloo ja Toomas Leppik!
Plakati autor Liisa Mudist.

TarSlämmi finaal toimub koostöös Prima Vista kirjandusfestivaliga.

TarSlämmi külalisesineja ZENA EDWARDS on Londonis elav lavaluuletaja, kirjanik ja muusik, kel ette näidata juba enam kui 20-aastane kirjutamis- ja esinemiskarjäär. Esinemistes segab ta tihti sõnalist muusikalisega, luues oma tekstidele ise helilise tausta. Edwardsi elav ja sageli poliitiline luule on muu hulgas tihti inspireeritud tema reisikogemustest, eriti reisidest Aafrikasse, samuti traditsioonilisest aafrika muusikast – näiteks võib juhtuda, et ta saadab oma etteasteid mbiral, kalimbal või marimbal.

Edwards on tuntud ka oma ühiskondliku aktiivsuse poolest, kõneldes sageli kliimamuutusele pühendatud üritustel ning seistes võrdsuse ja võrdõiguslikkuse eest. Ta on esinenud paljudel rahvusvahelistel festivalidel, nagu WOMAD, Londoni jazzifestival, Poetry International (Royal Festival Hall) ning URB Hip Hop Festival (Helsinki).

Ta on kirjutanud ja lavaluuletajana muidugi ka esitanud kaks ühe-naise-šõud: „Security” (2009) ning „Travelling Light” (2011), neist esimene on ilmunud samanimelisena ka raamatukaante vahel, lisaks on Edwardsi looming olnud esindatud erinevates antoloogiates ning kõlanud ka televisioonis ja raadios. Zena Edwards osaleb aktiivselt hariduselus, tehes koostööd koolidega ning on üks mentoritest rahvusvahelises lavaluuleprojektis „Borderlines” kus osaleb ka TarSlämmi korraldav Eesti Lavaluule MTÜ.

 

Foto TarSlämmi finaalist 2018: Ruudu Rahumaru

TarSlämm Poetry Slam in English 1st/2024

Kuupäev: 29th of April 2024 Kellaaeg: 7 PM Koht: Vilde ja Vine, Tartu
Vaata lähemalt

Loovkirjutamise kursus: KOGU KIUSATUS

Kuupäev: 8.01-31.03.2024 Kellaaeg: 18:30-20:15 Koht: Biblioteek, Tartu ja veeb
Vaata lähemalt