Kuupäev: 7. mai 2021
Kellaaeg: 18:00-20:00
Koht: Prima Vista festival veebis
Aadress: https://www.facebook.com/tartuprimavista
ENG below
**
7. mail kell 18:00–20:00 esilinastub veebis neljaosaline luulefilm „Tundekasvatus“, mis on sündinud sel kevadel rahvusvahelise luulekursuse lõpptulemusena. Projektis, mis on inspireeritud peaasjalikult luuletaja Tõnis Vilu loomingust, osaleb neliteist luuletajat Eestist, Ühendkuningriigist ja Iirimaalt. Paljudes videotes mõtestavad luuletajad oma viimase aja meeldejäävamaid kontaktiotsimisi kaaslastega ning leiavad ühiseid kokkupuutepunkte sügavalt isiklikke teemasid käsitledes.
Tõnis Vilu luulet esitab näitleja ja luuletaja Merca, kõik teised avaldatud luuletused on autorite omalooming peamiselt nende endi esituses. Filmis teevad kaasa projekti mentorid lavaluuletaja Joelle Taylor ning luuletaja ja teatritegija Adam Kammerling Londonist ning luuleprõmmude eestvedaja Sirel Heinloo. Eestist osalevad videos veel 2020. aasta luuleprõmmu meister Kelli Kiipus, TarSlämmi võitja Iina Gyldén, noored luuletajad Grete Kaio, Reijo Roos ja Kaisa Linn ning lavaluules silma paistnud Susan Kolde, Mari Pihl, Aivar Lembit ja Irene, kes on ka ansambli Autosexuality solist. Põhja-Iirimaalt esineb oma luulega Hannah Eynon ning Iirimaalt luuletaja ja fotokunstnik Jill Kenny. Projekti loominguline vedaja on Sirel Heinloo, videokunstnik Einar Lints.
“Tundekasvatus” on film, millist poleks saanud sündida ühelgi teisel aastal: ühelt poolt on pandeemia määranud selle vormi, teisalt ei lase see pandeemial vähimalgi määral oma loomevabadust piirata. Tulemuseks on ainulaadne ja eripalgeline poeetiline eksperiment, mis ületab nii füüsilised kui tundelised piirid ja ühendab kahes keeles luulehääled, mida varem koos kuuldud pole.
Luulefilmi esitletakse nii Prima Vistal (jälgitav festivali FB lehel) kui ka Liverpooli kirjandusfestivalil WoWfest. Esitluse juhatavad sisse osalejad, kes jagavad koostööst saadud kogemusi ka vaatajatega. FB-ürituse leiab siit.
**
An international collaboration between Estonia, Ireland and the UK, Sentimental Education is a four part poetry film featuring the work of 14 established and emerging poets. Inspired by the work of prize winning Estonian poet, Tõnis Vilu the collective consider connection, mental health and community in this collection of poetry-performance-films tracing deeply personal lines between each artist. Mentored by legendary poet, Joelle Taylor, award-winning poet and theatre maker, Adam Kammerling and Estonian poetry slam leader, Sirel Heinloo, Sentimental Education is a film series unique to the past year, at once defined by the pandemic in form, and equally refusing to be contained by it. With video artist Einar Lints threading the works together, Sentimental Education is a unique and varied poetic experiment that combines bilingual voices never before heard together, transcending borders both physical and sentimental.
The poetry film will be presented at Prima Vista and the Liverpool Literary Festival, WoWfest.
All films are translated with subtitles.

TarSlämm Poetry Slam in English 1st/2024

Kuupäev: 29th of April 2024 Kellaaeg: 7 PM Koht: Vilde ja Vine, Tartu
Vaata lähemalt

Loovkirjutamise kursus: KOGU KIUSATUS

Kuupäev: 8.01-31.03.2024 Kellaaeg: 18:30-20:15 Koht: Biblioteek, Tartu ja veeb
Vaata lähemalt